Haksen 1 Mayıs’ı Taksim’de Kutlayacak

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı aldıklarını söyledi.

Emek ve Dayanışma Bayramı olan 1 Mayıs’ta emeğin ve emekçinin mabedi olan Taksim olacaklarını berlirten Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, siyasal ve ideolojik herhangi bir ayrımcılık yapılmadan emekten yana tüm sivil kuruluşların Taksim’de olması gerekir, dedi.

Çivi şunları söyledi; 34 yıl aradan sonra Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına açıldığı 2011 yılında da tüm emekçilerle birlikte Taksim’deydik. Geçtiğimiz yıl konfederasyonların farklı şehirlerde ve alanlarda olmasını protesto için 1 Mayıs kutlamalarına katılmadık.

İki memur konfederasyonu dışındaki konfederasyonların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararı üzerine, yönetim kurulumuz yaptığı toplantıda Taksim’de olamız gerektiğine karar verdi.

İL TEŞKİLATLARI KENDİ İNİSİYATİFLERİNDE KUTLAMA YAPACAK.

Çvi, genel merkez olarak Taksim’de olma kararıyla birlikte konfederasyonuzun il teşkilatları da kendi inisiyatiflerine bırakılarak, kendi illerindeki emek örgütleriyle birlikte kutlama yapacaklar, dedi.

Emek ve Dayanışma gününün mücadele ile kazanışlmış gerçek anlamda bir bayram olduğunu vurgulayan Çivi, 1 Mayıs’taki tüm kutlamaların da bayram havası içinde geçmesini diledi.
Eklenme : 29 Nisan 2013

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26