Çivi:Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Haksen ve Büro Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, yayımladığı mesajla, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Çivi mesajında şunları söyledi:

Bir insanı dünyaya getiren, onu yaşama hazırlayan, insan olmayı öğreten kadınlarımız, toplumu oluşturan ailenin temel taşıdır. Dünyaya getirdiği çocuğun birey olarak milli, manevi ve insani değerleri kazanmasında, topluma yararlı bir birey olarak yetişmesinde birinci derece rol almaktadır.

Zekası, zarafeti, çalışkanlığı ve azmi ile tarihten günümüze kadar varlıklarını ve desteklerini hayatımızın her alanında hissettiğimiz, hayatımıza değer katan kadınlarımızın, başta ekonomik, sosyal, siyasal ve sendikal alanlar olmak üzere hayatın her alanında fırsat eşitliğinden yararlanması gerekmektedir.

Ülkemizdeki insan hakları ve demokrasinin gelişmesi, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddettin engellenmesi de ancak kadınların hak ettikleri değeri kazanmasıyla mümkün olacaktır.

Sevgiyle kuşatılmış daha güzel ve yaşanılır bir dünya özlemiyle mücadele eden ve bu mücadelede yaşamını yitiren tüm emekçi kadınlarımızı sevgi ve şükran duygularımızla anıyor, demokratik, laik kadın-erkek eşitliğinin esas olduğu ve şiddetin son bulduğu bir Türkiye ve Dünya dileğiyle yaşamımızın her alanında varlıklarıyla onurlandığımız bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgiyi ve şefkati bizlere karşılık beklemeden veren tüm kadınlarımıza saygılarımızı sunuyor, bu anlamlı günlerini kutluyoruz.
Eklenme : 06 Mart 2020

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26