YARGI ÇALIŞANLARI FERYAT EDİYOR

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) ve Büro Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, hâkim ve savcı maaşlarına yapılacak zamma tepki gösterdi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, yargı çalışanlarına yüzde 3 maaş zammı yapılırken, buna ilave olarak hâkim ve savcı maaşlarına yapılması tasarlanan yüzde 25 maaş artışının hakkaniyetli olmadığını söyledi.

Yargı çalışanlarının 2012 yılından itibaren fazla mesai, havuz parası, nöbet ücreti gibi mali haklarının elinden alındığını hatırlatan Çivi, yargının mutfağında iş yükünü omuzlarında taşıyan personele üvey evlat muamelesi yapılmaktadır, dedi.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi açıklamasında şunları söyledi:

“Adalet hizmetleri sınıf olarak bir bütündür. Bu hizmetlerde tüm personelin emeği ve alın teri vardır. Ülkemizde yıllardan beri yargıyı sadece hâkim ve savcılardan ibaret gören anlayışı kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. Bu kararın tasarlanan şekilde yürürlüğe girmesi halinde sadece yargı personelinin değil tüm kamu çalışanlarının adalete olan inancı ve güveni sarsılacaktır.

Hükümet bir taraftan eşit işe eşit ücret için yargı çalışanlarının haklarını elinden alırken bu uygulama ile bu ilkenin varlığından bahsetmek mümkün değildir.

Yargı çalışanlarının feryadına kulak verilerek söz konusu düzenlemeye yargı çalışanları da mutlaka dâhil edilmelidir.”
Eklenme : 30 Ocak 2017

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26