Hukuk Mücadelemizde Bir Mutlu Son Daha

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce 26.02.2011 tarihinde yapılan Muhasebe Uzmanlığı (Defterdarlık Uzmanlığı) sınavındaki 10 sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle Büro Hak-Sen tarafından yapılan itiraz sonucu 2 soru iptal edilerek tüm adaylar lehine doğru kabul edilmişti.

Kalan 8 sorunun da iptali için idare mahkemesine açılan davadaki bilirkişi raporu doğrultunda 2 soru daha hatalı bulunarak tüm adaylar lehine doğru kabul edilerek yeniden bir değerlendirme yapılmasına karar verilmişti.

Mahkeme kararına istinaden yapılan değerlendirme sonucu, daha önce yazılı sınavı kazanamayan 31 kişinin 70 puan barajını aştığı ilan edilmişti.

Mahkeme kararı gereğince yapılan sıralamanın ardından 31 kişi 27-28 Ağustos 2012 tarihlerinde Muhasebat Genel Müdürlüğünce yapılan mülakata katılmışlardır.

Mülakat sonucu 30 kişi daha başarılı bulunarak Defterdarlık Uzmanı (eski adıyla Muhasebe Uzmanı) olarak atama hakkını elde etmişlerdir.

Kazanan arkadaşlarımızın listesi Muhasebat Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlanmış olup aşağıda ekte sunulmuştur.

Arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar dileriz.
Maliye çalışanlarının sürekli olarak kazanılmış haklarını kaybettiği bir ortamda 1,5 yıl önce yapılan bir sınava ilişkin sendikamızın kararlı mücadelesi sonuç vermiştir.

Hatalı soruların varlığı bütün sendikalar tarafından bilinmesine rağmen Büro Hak-Sen dışında hiçbir sendika itiraz dahi etmemiştir.

Kaldı ki, sınavı kazanan 30 kişiden sadece 2 kişinin Büro Hak-Sen üyesi olduğu göz önüne alındığında sendikamızın tüm memurların hak ve emeğinin bekçisi olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.

Siyasal, ideolojik ve ticari bir amaç gütmeden, tüm çalışanların hak ve emeği için mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir.

Tüm çalışanları bu kutlu mücadeleye davet ediyoruz.

Eklenme : 01 Eylül 2012
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26