Çivi:Memura Ali Cengiz Oyunu Oynandı

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Kahramanmaraş'ta düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, milyonlarca kamu çalışanının kaderinin bir konfederasyon başkanının iki dudağının arasında olduğunu belirterek, “Biz bunca yıl devlete hizmet etmiş milyonlarca kamu çalışanları olarak, bir konfederasyon başkanının iki dudağının arasında geleceğimizin belirlenmesini istemiyoruz, dedi.


Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, milyonlarca kamu çalışanının kaderinin bir konfederasyon başkanının iki dudağının arasında olduğunu belirterek, “Biz bunca yıl devlete hizmet etmiş milyonlarca kamu çalışanları olarak, bir konfederasyon başkanının iki dudağının arasında geleceğimizin belirlenmesini istemiyoruz. Biz tüm sendikaların söz sahibi olduğu bir toplu sözleşme ve grevli sendikal hakları bir an önce talep ediyoruz.” dedi.

HAKSEN Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaret için geldiği şehirde basın mensuplarıyla bir araya gelen Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, geçen yıl hükümetle yapılan toplu sözleşmede kamu çalışanlarının maaşına 2014 yılı için seyyanen 175 TL brüt artış yapıldığını hatırlattı. Memura yapılan maaş artışlarının, enflasyon karşısında erimeye devam ettiğini belirten Çivi, “Geçtiğimiz yıl yetkili sendikanın hükümetle yaptığı toplu sözleşme sonucu kamu çalışanlarının 2014 yılında seyyanen maaşlarına 175 TL brüt artış yapılmıştır. Bu brüt artışın neti 123 TL’ye gelmektedir. Bunun kamu çalışanlarının maaşına oransal yansıması en düşük maaş alan hizmetli grubu için 7,95’tir. Memurlar için 6,96, şefler için 5, 10 ve şube müdürleri için 3,62’dir. Yani yüzdelik artışlar bu oranlar denk gelmektedir ve enflasyon uygulaması da maalesef 2014 yılı için yürürlükten kaldırılmıştır. Peki ilk 4 ayda devletin bir kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu'nca açıklanan enflasyon verilerine göre enflasyon kümülatif ilk 4 ayda 4, 96 gerçekleşmiştir. Yani en çok maaş artışının yansıdığı hizmetli grubunda 7,95 bir yıllık artış sağlanırken ilk 4 ayda 4,95’li artış memura verilen zammı yemiştir.” diye konuştu.

"MEMURA ALİ CENGİZ OYUNU OYNANMIŞTIR"

Şube müdürü ve üstündeki diğer kadrolardaki çalışanların aldıkları zammın erir durma geldiğini vurgulayan Çivi, şöyle konuştu: “Dolayısıyla yetkili memur konfederasyonu hükümeti aldatmıştır. Hükümeti yanıltmıştır. Hükümete ‘biz memura müjde vereceğiz, bu istediklerimizi yapın’ demiştir, ancak memura müjde vermemiştir, memura bir Ali Cengiz oyunu oynamıştır.”

Toplu sözleşme düzeniyle kamu çalışanlarının haklarını almasının mümkün olmadığını savunan Çivi, “Bir kez daha gördük ki bu toplu sözleşme düzeniyle kamu çalışanlarının insani haklarını alması mümkün değildir. Toplu sözleşme hakkıyla grev hakkının da sendikal haklar kapsamında verilemesinin zamanı gelmiştir. Biz bunca yıl devlete hizmet etmiş milyonlarca kamu çalışanları olarak bir konfederasyon başkanının iki dudağının arasında geleceğimizin belirlenmesini istemiyoruz. Biz tüm sendikaların söz sahibi olduğu bir toplu sözleşme ve grevli sendikal hakları bir an önce talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

MALİYE BAKANI'NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, haksız uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında Bulunan Çivi, fark için düzenleme yapılmaması durumunda konu ile ilgili olarak dava açacaklarını belirtti. Meclis'in tatile girmeden harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Çivi, şunları kaydetti: “Maliye Bakanlığı'na çağrım; bir an önce bu haksız uygulamadan vazgeçilerek kamu çalışanlarına enflasyon farkı ödenmesini mutlak suretle Meclis tatile girmeden yasal bir düzenlemeye kavuşması gerekmektedir. Yoksa memura iyilik yapıyorum diyerek düşünülen bu artış maalesef memura sefalet getirecektir. Bu düzenleme yapılamadığı takdirde de biz demokratik ve hukuksal hakkımızı kullanarak konuyu yargıya taşıyacağız.”
Eklenme : 21 Mayıs 2014

Bu habere ekli dosya bulunmamaktadır

Facebook'ta Paylaş
Adres : GMK Bulvarı 40/2 Kat 2 Maltepe / ANKARA - Telefon : (0312) 229 03 25 - Faks : (0312) 229 03 26